4 jajka, 30 dag cukru, 0,5 l śmietany kremówki, 50 dag truskawek lub jagód
Wykonanie:
Jajka ubić na puch z połową cukru. Osobno ubić schłodzoną śmietanę z pozostałym cukrem. Umyte owoce rozdrobnić, dodać do ubitej śmietany. Połączyć z ubitymi jajkami. Wszystko dobrze wymieszać. Wstawić do zamrażarki na ok. 3 godziny. Co pół godziny przemieszać bądź zmiksować i ponownie zmrozić.
Polacy kaszę jaglaną nazywali złotem naszej ziemi – wyjaśnia Stefania Korżawska, znana z Radia Maryja znawczyni ziół i ziołolecznictwa. Przekonuje ona, że jedzenie kaszy jaglanej dodaje energii każdemu organizmowi. Przy osłabieniach, przeziębieniach, astmie i alergii działa jak antybiotyk. Można ją podawać na różne sposoby. Proponujemy jeden z nich.
Poznaj historię Chrystusa z warszawskiej archikatedry
2025-03-13 20:50
Ł. K.
Łukasz Krzysztofka/Niedziela
To okazja do usłyszenia nie tylko legendy o cudownym Panu Jezusie z warszawskiej fary, ale przede wszystkim zgłębienia historii najwybitniejszego działa sztuki na Mazowszu. Muzeum Archidiecezji Warszawskiej zaprasza na piątkowe oprowadzania po Kaplicy Baryczków.
Wielu ludzi, takich jak Tom Monaghan, założyciel sieci pizzerii Domino's, odnajduje swoją Górę Tabor w niespodziewanych momentach życia. Jego historia udowadnia, że „nie to, kim byłeś, ale to, kim możesz się stać, liczy się najbardziej”.